Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klagolåt om folk och ting som sopats bort...


Kärlekssopor


Ihoprullad
ställd i förråd
skamfilad
fylld av små hål

men kvar
som en helig relik
för länge sedan
sparad och släpad dit

den rutiga
från våra dar
med formen och dofterna
kvar

till soprummet
flyttad igår
fast saknadens smärta
var svår

madrassen och jag
har fått samma svar
ingen av oss
vill man ha kvar

08.08.01
 




Fri vers av Lena Renman
Läst 392 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-03 09:24



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej, har ändrat i sista stycket och tycker jag fått lite bättre rytm
Lena
2008-08-03

  Ulf Lagerholm
hur vi människor förknippar olika känslor med ting i våran omgivning, här är det ju en vacker och sorgesam känsla som exponeras genom en madrass, den omslingrande kärlekens kanske tydligaste symbol, den ses nu gå i graven, i en slags rituell handling, men dofterna, de vackra minnena lever oförtrutet kvar
2008-08-03

  aftermath
finns något gott i att slänga barlast över bord
även om det gör ont
sista stycket är helgjutet
snyggt Lena
2008-08-03

  Maria Zena Viklund
mycket bra skrivet och fångar känslan av omening. Kärlekssopor, går de att återvinna måntro?
2008-08-03

  devilsangel
Känslan av menlöshet är tydlig här..att inget vara värd, inte vara önskad och den gör så ont att läsa...kram till dig Lena! en mycket bra text
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman