Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lär mig

Det sägs att lyckan står den djärve bi.
Jag kan bara ana lyckan i periferin.
Den är för nära, som ketchupflaskan.
Kan inte se den, kan inte uppskatta
häret och nuet, jag måste lära mig.
Vill du lära mig? Jag skulle lära dig...
om jag visste nåt du inte vet.
Varför sommarn är kall och vintern het.
Men jag vet ingenting, faktiskt vet jag ingenting.
Betraktar föraktfullt min ringfingerring.

Vad har jag egentligen lurat dig in på?
FAN, förlåt mig, det var inte med flit...
Hädanefter ska jag bara ligga lågt
och hoppas att du glömmer att allt är skit!

NEJ, nu jävlar fick jag fel inställning ånyo.
Vi har det ju bra! Förutom att jag är lite psyko.
Men du vill ju fortsätta försöka, du är väl nöjd?
Alla fel är i min skalle, och jag är böjd
att hålla med dig, det är bara det att jag är rädd.
Fruktansvärt vettskrämd, måste hålla mig beredd
på det värsta, jag har nämligen varit här förut.
Och det tog slut, det var nära att jag tog slut...
tog nödutgången, men jag stannade och nu har jag det bra.
Är blind, jag vet, men glad att jag är kvar.

Och att du är kvar, åtminstone hittills.
Jag vill inte vara rädd, eller tänka dessa tankar.
Jag vet att jag kan vara lite översjälvkritisk.
Tror inte på Gud, men ber att du inte ska lätta ankar...




Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-03 15:46



Bookmark and Share


  Lotti
ja i sin sårbarhet växer man och blir stark sägs det.... hoppas det :-)
2009-01-22

    Bodil Sandberg
En sanslöst gentil utgjutelse ur de inre rum..så jättesnyggt du mixar allvarets djupa med självdistanserad ironi..

"vi har det ju bra..förutom att jag är lite psyko
men du vill ju fortsätta försöka..du är väl nöjd"

och

"fruktansvärt vettskrämd..måste hålla mig beredd
på det värsta..jag har nämligen varit här förut
och det tog slut..det var nära att jag tog slut..."

jag applåderar!!!
2008-08-04

    Birgitta Nordh
Jag vet inte om jag vill krama dig eller ge dig en spark i baken!?
Alltså grep texten, och jag känner att "fighting spirit" saknas.
Den kommer och går ju - för alla...
Den här texten bet sig in i mitt hjärta.

Birgitta Nordh
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP