Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens landskap

Jag skulle vilja måla själens landskap

Men hur målar man en tavla som skiftar i
färgerna
Jag menar att ena dagen skulle den skifta i
gråa nyanser
Nästa dag skulle den spraka av härliga starka färger

I en och samma tavla skulle bergen vara höga och skarpa
men även låga mjuka kullar

Djupa dalar
men även slätter och skogar.

Stora vida havet
men också en en fin liten sjö

Alla fyra årstiderna på en och samma gång...

En liten slingrande stig
En lång bullarande motorväg

En liten slingrande å
En stor bullrandre fors

Alla möten med den lilla människan
Men även mötet med många människor

Själens landskap
Målar jag nog upp på min insida
Jag hänger upp den i mitt livs atelje´




Fri vers av Anjeska
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-04 15:10



Bookmark and Share


  Marreb
Ja, det där kan jag känna igen. Hur ska allt få plats liksom? Själens landskap får man måla på insidan och hänga upp i sin livsateljé. Kanske kommer lite av det ut i alla fall.. t.ex. på poeter.se
2008-08-11

  Elaine.S VIP
Wow!! snyggt målat...läser och gillar mångfalden i "ditt landskap"
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Anjeska
Anjeska