Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det nakna och det sköra

När man hörde den token och fjanten
lät det sprucket och gällt ur hans spel.
Det fanns ändå nåt som mej fängsla,
trots att han spelade fel.
Det fanns inte i låten han spela,
han sjöng även till melodien.
Det var inte hans sång,
den var mest till förfång.
Det fanns i hans ansiktes min.

Det var nåt i hans erfarna ögon
och hans mungipors känsliga drag.
Det var nåt i hans rynkiga kinder
och hans osäkra skälvande jag.
Han blotta sig själ, den stod naken och bar
och den hade inget försvar,
men den ville bli sedd och bekräftad
där ingen bekräftelse fanns.

Jag såg ett liv, ett slitet liv,
som kanske aldrig fått någon chans.
Jag såg en glimt av det nakna och sköra
som inte tålde nåt alls.
Jag såg nåt som jag ville ej störa
under hans spretiga, gnälliga vals.




Fri vers av Ove Arfwedsson
Läst 304 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-05 16:14



Bookmark and Share


  aftermath
beröande som inget annat
den token bjuder på mycket
sånt vi håller för oss
salutera token!
2008-08-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
G*RA*T*T*I*S
***äntligen***
*H*U*R*R*A*
2008-08-08

    eva m h
Vackert ordat om det genuina!
2008-08-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sir Du är N:o One
ingen, som Du kan
få till det med orden så
så utan musik, känns det
som om de, går att gnola på!
Vad glad jag är, att Du kommer
till Eksjöträffen sir, och kanske
spelar en truddelutt för oss där!
**************************
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson