Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till de som är intresserade...


Rapport från en aspergarhjärna

mattas av alla ljud

de skär igenom hela min existens

kan inte stänga av eller sortera dem

de stör hjärtats rytm skapar ångest

över smärtgränsen

visst jag kan överträffa mig själv

gå på fest bland allt oväsen

då måste jag sitta SÅ nära för att höra dig

jag måste också få en möjlighet att

läsa på dina läppar som en hörselskadad

när jag kommer hem är jag helt slut

måste vila ha det tyst omkring mig i flera dagar

har jag ingen klocka på armen förlorar jag mig

lätt i tiden min inbyggda är lite märklig det kan bli smått

besvärligt ibland..försök inte vara skämtsamt ironisk

mot mig jag missförstår dig oftast går in i mig själv

av rädsla för jag har ingen aning om hur jag ska tolka dig

kanske är du ett hot kanske avskyr du mig

min hjärna tolkar konkret och logiskt

bilderna dyker upp före orden

saker och ting har helt enkelt bara en annan ordningsföljd

men inget fattas det lovar jag dig

 




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 292 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-08-07 16:11



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Tack för att du delar

Du använder ett så enkelt språk
som går rakt in
2009-01-03

  glittertindra
mycket intressant läsa detta...
2008-08-08

  noname_realmind
Intressant rapport aspergerperspektiv...

Tänk hur annorlunda vi alla tolkar världen från varandra! Och detta reagerar vi sen på - och det blir "vår" värld... "vår sanning"... Tänk om man kunde gå UTANFÖR sin egen hjärna, bara på en upptäcktsfärd en liten stund... och få se hur världen ter sig från det perspektivet...
Skulle allt bli annorlunda då?
2008-08-07

    ej medlem längre
Men du, det där skulle lika gärna kunna vara berättat
av någon som lider av utbrändhet.
Du är inte ensam.
K R A M!

Verah Jordh
2008-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren