Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk och få ett sådant fint besök


Liten man

En liten ansenlig man,

snedvriden och olycklig.

Han var rik men troligtvis inte lycklig,

däremot ensam och isolerad.

Han var jude och utesluten ur gemenskapen.

Herden hade förlorat ett får.

Denne man ville se vem denne var alla pratade om,

upp i ett fikonträd han for.

Där uppe ibland lövverket, blir han upptäckt.

Både förskräckande och fascinerande,

att bli sedd, av någon som ser honom,

inklusive hans elände,

men en som ser med förbarmande och kärlek.

Jesus säger:

”Skynda dig ner, Sakaios, idag skall jag gästa ditt hem.”




Fri vers av Smurfan
Läst 442 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-07 22:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Smurfan
Smurfan