Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var glad för att du är den du är!!! Jämför dig inte med någon annan!!


Du är, endast du!

Jag har hört berättas om en man som det fanns slokande och döende träd, buskar och blommor i när han gick ut i sin trädgård.

Eken sa att den var döende därför att den inte kunde bli lika hög som tallen.
Då han vände sig till tallen fick han veta att den slokade därför att den inte hade druvor som vinrankan.
Vinrankan var döende - därför att den inte blommade som rosenbusken.

Sedan hittade han en växt, en pensé (heart-ease betyder sinnesfrid enl. översättaren) som blommade och såg lika fräsch ut som alltid.

Han fick följande svar på sin fråga:
- Jag tog för givet att du ville ha en pensé när du planterade mig. Om du ville ha en ek hade du planterat en ek. Om du hade velat ha en vinranka eller en ros hade du planterat det. Så jag tänkte att eftersom jag inte kan vara någonting annat än det jag är, ska jag försöka vara det efter min bästa förmåga.

Du är här för att denna existens behöver dig så som du är! Annars skulle någon annan ha varit här. Du uppfyller någonting väsentligt, så som du är… Se bara på dig själv. Du kan bara vara den du är!

Det finns inte någon möjlighet för dig att vara någon annan. Du kan antingen njuta av den du är och blomstra, eller fördöma det och vissna bort.

Det finns bara en som är som du och det är du själv, var stolt för det.




Fri vers av Smurfan
Läst 547 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-16 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Smurfan
Smurfan