Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Seglar ej längre förutan vind

 

Jag fyller mig med organisk nektar,
och är så jävla glad att jag lever,
och inte bara är ett frö för vinden,
utan rötter som suger näringen ur marken.

För du och jag var aldrig ämnade,
plåster på såren var bara en biprodukt.
idioti är ett gissel, inte bara för den som
äger den utan framförallt för den som drabbas.

Jag flyttade inte mina steg längre bort,
jag tog två steg inåt, och bröt vindsegel
och presenning, det som varit mitt skydd,
och kompass.

Idag seglar jag inte förutan vind,
utan använder mina fötter.
Tro inte att du är odödlig,
den tanken luktar ruttet.

Jag vet nu att ibland kan man
tvingas kräla på marken som en mask,
en insekt utan insikt får oftast göra så.

Men när insikten slår till och kräver
handling, ja då slår insekt ut och blir
en fjäril med förmåga till förvandling.




Övriga genrer av Maria Zena Viklund
Läst 415 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-08-08 09:35



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Ljuvligt vackert och livsbejakande poesi<3/Ammie
2009-01-03

  fågel grå
Snyggt ! Snyggt !
2008-09-11

  Lejonhjärtas poesi
Insiktfullt strålar poesin med målande metaforer och fjäril vingad låter vingarna bära till nya mål i det nya livet.
2008-08-15

    Bodil Sandberg
Underbaraste rader min vän..ordens självdistans och ödmjukhet och kraft ..strålande vackert!!!
2008-08-10

  Nina V A
den här sången har följt med sen jag var liten och nog lockade därmed din titel i sin motsats. Tycker om insikten i sin framförda kraft och hur du spinner en hållbar himlen därinunder, bra!
2008-08-09

  Lena Krantz VIP
Insikter är underbara saker som lyfter själen!

Fint!
2008-08-08

    Lindizz
Mycket bra skrivet, där sista delen lyfter upp texten.
2008-08-08

  drakbruden VIP
Insikten är vår bästa vän i livet. Älskar titeln och texten!
2008-08-08

    ej medlem längre
Grattis till det! Bra skrivt. / R.
2008-08-08

  Mona*
Du är en fantastisk fjäril!
2008-08-08

  Anjeska
Ärligt
Bildligt
Modigt
Flyg fjäril flyg!
2008-08-08

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Härlig betraktelse och insikt
2008-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund