Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hjärnstamsaudiometri görs på barn som visar hörselnedsättning...


Den lilla sjukhusskjortan

minns den dan som igår
hänvisade till läkares skicklighet
utlämnad till frågor utan svar

frågorna talade i tystnad
svaren uteblev, endast tystnad
endast tystnad och väntan

du fick en liten vit sjukhusskjorta
passande en ett och halvt åring
liten vit prydlig ...stel! kall! inte din!
kysste dig, det här går bra, ingen
fara,mamma väntar, mamma är här
jag älskar dig mitt barn!

väntade............gud vilken väntan...
timmar som gick, timmar som kom
tiden stod ändå obarmhärtigt stilla

den förmodade timmen blev tre timmar

så kom du tillbaka, mitt lilla hjärta
där låg du, liten och väldigt trött
ditt ljusa lockiga hår stod som en gloria
runt ditt huvud...
den lilla sjukhusskjortan var inte vit nu
den var röd, nedfläckad av blod

jag skrek inombords ett skrik av vanvett
vad har de gjort med dig min älskling!!??
du sov mest efteråt och jag kunde inte
jag sov inte alls...
låg och tittade på dig hela tiden, rädd, rädd
visste nu att allt hade gått bra, men ändå
RÄDD!!!!

du hade fått svårt att andas under narkosen
det hade blivit kris, man larmade på hjälp
men larmknappen var ur funktion!
KRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS!!!!!!!!!!!
det var uppdämd stämning bland personalen
alla var uppskrämda och upprörda

tack och lov gick det bra....


ännu känner jag paniken över att inte kunna
finnas vid din sida, skydda dig
det är flera år sedan nu och minnet gör ont




Fri vers av sunnanvind
Läst 361 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-08-18 11:55



Bookmark and Share


    JJ VIP
En helt fantastiskt berörande text! Man känner paniken! Man känner glädjen över det lättande och lyckade slutet! Mvh. JJ.
2008-08-19

  Lia-Lej
Ja det är ens eget hjärta som rycks ut ur kroppen, som pumpar och hoppar av förskräckelse men alls inget förmår, utom att älska sig trasigt! Har varit där och din dikt svepte mig direkt tillbaka till denna hemska situation. Bra skrivet!!
2008-08-19

    Maria Malm
Känner igen känslan av att inte kunna hjälpa..det enda man i stunden vill..
2008-08-19

    © Birgitta Wäppling VIP
En text som berör på djupet, och stannar kvar.
2008-08-18

  Rolfsdotter
Förstår känslan och du beskriver den bra...instämmer i dina ord, tack o lov att det givk bra, kram Backsippan
2008-08-18

  anits VIP
Smärtsamt att läsa, skönt att allt
gick bra, tack för att jag fick läsa
2008-08-18

  Blåbäret
det värsta man som förälder kan utsättas för...vanmakt och maktlöshet...att lämna det käraste man har i händerna på någon annan och måsta sätta sin lit till dem...fruktansvärt...Starkt skrivet och förmedlat av känslan...Kram
2008-08-18

  Hannadraken
usch, vilken mardröm. tack för att du delade denna fina text fylld med ömhet!
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind