Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bussen har gått

Stå kvar. Bussen har gått. Somna i stående läge,
skit i det som har passerat förut
Gatan är din.

Märkvärdigt. Tidtabellerna stämmer. Det anser du vara korrekt,
och ler åt förutsägbarheten
Hjärtat slår.

Många slag. Hur många dagar? En dag är gropen din,
och jorden din eviga partner
Ni blir ett.

Le så. Bussen har gått. Somna i stående läge,
och se kvällståget dundra
Hjärtat dunkar.

Norrköpingstimme. Bussen har gått. Saltängshororna skymtar,
olaglig marknadsföring i kyliga kvällen
Gatan är din.

Stå kvar. Bussen har gått. Somna i liggande läge,
de glor från trottoaren på din kartong.
Hjärtat slår.




Fri vers av Janjohan
Läst 358 gånger
Publicerad 2005-07-18 19:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan