Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursäkta....förlåt... (Cancerbrottning 2)

Mamma utan hår
skrapade ihop
det lilla mod hon hade kvar
och ringde upp
en käck liten tjej
på försäkringskassan

Mamma utan hår
tog i som en tiger
lät förmodligen
bara som en kattunge
och förklarade bestämt
hur kränkt hon kände sig

Mamma utan hår
berättade att hennes läkare
bestämt avråder
från arbete
under pågående behandling
då blodvärdena är skruttiga

Mamma utan hår
fortsatte med att säga
att hon inte ens fick
cellgifter igår
utan blev hemskickad
tröttare än tröttast

Käck liten tjej
försvarade sig med
att det ju var läkaren
som i intyget
hade sagt att prognosen
till jobb "under" behandling
var god - dumma doktor

Mamma utan hår
påpekade utmattad
att käck liten tjej
från stora Försäkringskassan
hade missat ett litet
men väldigt viktigt ord

Ibland är det svårt
att läsa
Ibland blandar man ihop
orden "under" och "efter"
I alla fall om man skumläser
viktiga läkarintyg

Då blir skillnaden så stor
att man får en mamma utan hår
att må sämre än sämst
att nästan kräkas av stress
att blir oroligare än oroligast
och nästan ge upp

Mamma utan hår
var glad över
att lyckas skrapa ihop
såpass mod
Det kändes nog gott
ända ner till tårna
att få en ursäkt
och ett förlåt

Fast skadan var ju redan skedd
och det vet man ju
att ett plåster på såret
gör ju att det känns lite bättre
men det tar inte bort det onda - ändå




Övriga genrer av Some One
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-13 19:01



Bookmark and Share


  thyra
Modigt och klokt att inte ge sig! Din text flyter fint på när man läser!
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Some One