Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Gång För Länge Sedan

Somrarna hos
min mormor och morfar
var alltid så ljusa
Det kändes
som att solen
alltid sken varmast
och starkast där
Mormor med nylagt hår
Frasande klänningar
med mönster på
Lukten av kaffe
med grädde och socker
Kärleken som gavs
i form av nybakat
och nystädat
Morfar med jordiga händer
märkta av hårt arbete
Solbränd nacke
och rutig gubbkeps
bjuder på
morötter och rädisor
nyss uppryckta
ur svart mylla
och noggrant avtorkade
på saftigt nyklippt gräs
Att sova
på nystrukna lakan
som torkat i vinden
Torka nyvaket
och nytvättat ansikte
på handdukar
som luktar lavendel

Omhuldad
Älskad
Utvald
Lycklig

Hemma hos min mormor
Hemma hos min morfar




Övriga genrer av Some One
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-13 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Some One