Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tigerhjärtan

Jag har
runt omkring mig
kvinnor som kämpar
Som studsande boxare
går de
sina tio ronder
Ensamma i en ring
Slåss de för livet
Blodiga och trötta
låter de
armarna pumpa
De för en kamp
där man inte kan
slåss för dem
Men jag hejar på
Vid varje paus
plåstrar jag om
och försöker desperat
hitta rätt råd
för att ge dem
en liten fördel
under kampen
Jag erbjuder vatten
och jag fläktar dem
Men när fighten börjar
står jag hjälplöst brevid
och mitt hjärta skriker
över hur hårt de sliter
mellan repen
i ringen

Låt dig inte fastna
mot repen
Inte bli överrumplad
över en uppercut
Jobba med fötterna
och skydda ditt ansikte
med handskarna
och vad du än gör
kämpa, kämpa
och behåll viljan
att vinna
det här kriget
För tio ronder
är tuffa
och känns oändligt långa
men de tar slut
och då kan du gå vidare
med högburet huvud
och ditt morrande
tigerhjärta i säkert förvar
Ta med dig
de vita ärren
och dina blåmärken
Så du kan se på dem senare
med stolthet och vemod
Följa dem
med fingrarna
och komma ihåg
hur du slet
blödde och slogs
för att klara dig
med livet i behåll
och något mer
att se fram emot
än bara din kamp




Övriga genrer av Some One
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-11 22:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Some One