Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattvak

Liten är beslutsam
Han skall inte sova
Kvällen är dum
Jättedum
För då letar sig
lite ljus in i hans rum
och Liten väntar på natten
Den delen av natten
när det är kolmörkt
och till och med
mamma och pappa sover djupt
Den natten väntar han på
Tålamodigt
Trots att han gnuggar sig
med knutna nävar
i sömndruckna ögon
allt som oftast
Trots att han gäspar stort
och väldans länge
Han vet att den funkar
Det ärhan helt säker på
för han testade förut
Gick in på toa
och stängde bestämt dörren
bakom sig
innan han släckte lampan
Då lös den nämligen
Ett gulgrönt ljus
i mörkret
och Liten log andäktigt
där i mörkret
inne på toaletten
Nu vill han att det skall lysa
hela tiden, hela natten
så att han kan ligga i sängen
och kika
på sin fina svarta pyjamas
med den självlysande bilden
av en dinosarie
på magen
Jodå, Liten skall
allt hålla sig vaken
tills mörkaste natten
Det skall han minsann
mumlar han bestämt
medans han kramar
sina snuttefiltar
med sömnvarma armar




Övriga genrer av Some One
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-12 17:55



Bookmark and Share


  Blåbäret
Gulligt och bestämt...precis som ungar är...
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Some One