Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag var liten var jag \"hur-dum-som-helst\" mot min lillasyster / 2 år yngre än jag.......men det MÅSTE ha varit syskonkärlek. För idag säger vi ALDRIG och jag menar ALDRIG ett ont ord till varandra: \"Du sa ju så många när vi var små\" säger min syst


Min syster o jag med mört o löja.

Till min älskade lillasyster.

Sätt dig nu ner o blunda
och låtsas att jag din syster är här.
Så ska jag ta med dig på en runda
till ställen jag vet du håller kär.

Vi leker på bryggan i soliga Älghagen
med massor av mört och löja.
Det är varmt och vi törs visa lilla magen
att vi ska bli vuxna, det lär då dröja.

Vi kokar sen våra fiskar möra
över elden i vår stora svarta gryta.
Sen när vi får långsamt o inget att göra
börjar humöret på oss att tryta.

Kan hända att jag då drar dig i ditt hår
retas o är så där jättestygg.
Men vi blir sams, efter en o annan tår
sen grillar vi korv o jagar mygg.

Snart blir vi äldre, oj vad tiden går
men att åka till Älghagen vi fortfarande gillar.
Vi retas och busar och gör saker vi inte får
fnissar o pratar om killar.

Vi tar ekan och bakom Kråkholmen vi sen oss gömmer
fumlar med tändsticka o cigarett.
Att röken syns till stugan vi snabbt glömmer
att vara röksugen är inte så lätt.

Snabbt flydde åren och sen du försvann
kvar stod jag snopen o dyster.
Du skaffade hus, två ungar o en man
först då, saknade jag dig min syster.

Så därför idag när du blir en 40-årig dam
jag önskar att jag din dag kunnat smycka.
Men istället får du min allra största kram
och jag önskar dig all välgång o lycka!

Marianne







Övriga genrer av Marianne Kotilainen
Läst 544 gånger
Publicerad 2005-07-19 12:51



Bookmark and Share


    tanto
Underbar utflykt till sommarhagen, väcker
barndomsminnen!
2005-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Kotilainen
Marianne Kotilainen

Mina favoriter
Lille vän