Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag \"klistrade\" in denna dikt om VINTER som jag skrev år 1999, men jag kunde inte centrera den här på sidan (???) ( om man centrerar texten blir det en GRAN . Men här finns dock ännu ingen snö....suck!


VINTER

Is
kallt
överallt.
Allt är mitt
allt vackert vitt.
Min isklädda sjö
min gnistrande snö.
Talgoxen, haren ,räven
och den rimfrostiga säven.
Min skog med doftande enar
och fjällen med sina vackra renar.
Snögubben med sin svarta lustiga hatt
månen och de tusen stjärnorna i kylig natt.
Mina flammande lågor i vår sotiga gamla spis
och invid förstukvisten nyplockat talldoftande ris.
Allt detta finns till för mej likt ett festdukat vinterbord
allt detta är mig givet på vår sagolikt vackra snöklädda jord.




Fri vers av Marianne Kotilainen
Läst 388 gånger
Publicerad 2006-12-28 16:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Kotilainen
Marianne Kotilainen

Mina favoriter
Lille vän