Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Istället för att bli lurad varje år den 1:a april så ger jag tillbaka med samma mynt till månaden April.


Lura April !

April, april, jag kan lura Dig vart jag vill
så sätt Dig nu ner - lyssna och sitt still.

När Du säger att än är inte Vintern slut
då tar jag på mig träskorna och går ut.

När Du snöflingor på marken släpper ner
då tar jag på mig solglasögonen och ler.

När Du tycker att jag måste hålla mig inne
då tar jag på mig shorts och mitt nya linne.

När Du vill att jag ska äta soppa ett tag till
då marinerar jag kotletter och tar fram vår grill.

När Du tror att jag ska dricka varm het choklad
då tar jag fram en back bubblande lemonad.

När Du låter snödrivan ligga länge kvar
då tar jag fram soluret som jag i skjulet har.

När Du låter mig vänta på min älskade Vår
då tar jag av mig strumporna och barfota går.

När Du sen till sist gör blommor på min mark
då sätter jag på mig luvan och tar fram min spark.

Så känns det för oss människor varje år i april
så därför är det Din tur att vara ”din dumma sill”




Prosa (Prosapoesi) av Marianne Kotilainen
Läst 360 gånger
Publicerad 2007-03-23 08:53



Bookmark and Share


  Maud Li
Charmig! Ett bra lur kan väl vara värt några blå tår...
2007-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Kotilainen
Marianne Kotilainen

Mina favoriter
Lille vän