Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt om pepparkakor kom till den 13 december 1999 - den sitter alltid på mitt kylskåp i december varje år. Och i skafferiet står KÖPTA pepparkakor. Vill inte baka pepparkakor längre när barnen är stora - men nästa år när barnbarnet hunnit fylla tre,


Pepparkakskärlek TILL ALLA...

PEPPARKAKSKÄRLEK
Här ligger vi nybakta på rad, både Gris och Bock
så snart vi svalnat, lägges vi varsamt i burk med lock.
På plåten här intill, ligger kära gamla vänner
Gubbar, Gummor och alla de andra som vi känner.
Granar, rara Hjärtan och många små vackra Stjärnor
alla får träffa Tomten, Lucia och dess Tärnor.
Men vackrast av oss alla, nog det stora Hjärtat är
för utan hennes kärlek, låg vi andra inte här.
Ett Hjärta som är varmt och stort, en plats åt alla gör
ett Hjärta fyllt av kärlek, lämnar ingen utanför.




Fri vers av Marianne Kotilainen
Läst 413 gånger
Publicerad 2006-12-28 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Kotilainen
Marianne Kotilainen

Mina favoriter
Lille vän