Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sålunda talade…


Min helige G(ene)ral



1.

Och plötsligt VAR han
där
Precis framför mig
Räckte mig leende något ur sina händer
Jag tog emot och kärleken flödade över

Ett vackert litet tittskåp i trä
med hyllor att bevara i

”Tag emot detta skåp,
dela dess fack med mig
Mina krafter är nu dina”



2.

Ett stort rum fyllt av människor
En matsal
Vänner, bekanta och gammal skåpmat
Slevar resterna ur min soppskål
Plötsligt ÄR han där
Ser mig
Vill att jag skyndar på
Någon säger att GENERALEN är på besök

Reser mig för att skölja av min tallrik
Han ställer sig tätt bakom mig
Trycker in mig mot bänken
Viskar i mitt öra
Jag vänder huvudet emot honom – leende
Kysser hans kind och känner visdomens fåror mot mina läppar

Han visar mig ett papper
Mitt namn och min adress
Något jag lagt i hans blå ficka för länge längesedan
Han har inte glömt
Jag finns för honom och kommer alltid finnas
Han trår mig men gränserna är oöverstigliga
En dag kommer jag att förstå









Övriga genrer av Carola Jeryd
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-12 13:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
nu har du målat en tavla igen
jag tycker mig se initialerna i nedre
högra kanten...
de smeker mina sinnen

texten får
tvenne soppslevar
o en tub marinblått
2008-09-02

  Fredrik P. VIP
dramatisk relation
som laddas upp...
2008-08-12

    Trast
Bra. Laddat, med undflyende visdom och ett skinande hopp.
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för