Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från en syster till en syster

Det gör jävligt ont att äga en syster

och det är ingenting som ska göras om

                    för vittnen säger att hon mitt i nätterna

                    knyter upp sina planer med vener

framför kioskens löpsedlar

                      tar på sig sin rustning

Hon vet exakt vilka hon ska lita på och vilka som ska
               strida

                       humanitet är ingen ursäkt

   Fågelburen i hennes knutna hand

         har för länge sedan spräckts

                                            släppt ut något

och blivit tusen kirurgiskt vita skärvor

som satt sig i hennes ögon

              speglar hennes hjärta

svart              

                    svart               

                                       svart                  

och inte ett spår finns kvar av

                      barndomens läkande sår

hon suddade ut dem självmant med tårarna i halsen

                                          det lovar jag er

                      Hennes blonda hår skulle inte heller

                        kunnat strypa något tidigare

då var det inget alternativ

då          

                      då

                                       då

                          För alltför länge sedan

        fanns det fortfarande plats

                för systerlighet

någon sorts värme

men det är ingenting som ska få            utrymme

            För jag har alltid varit fienden

Aldrig suttit där hon satte mig

stilla              

                      stilla              

                                            stilla

  försök att förklara att hennes röst har skiftat 
                                 från lilja  till  kolgruva

Hon skjuter dig

                                                                   stopp

 




Fri vers av kittyheartpink
Läst 1072 gånger
Publicerad 2005-07-19 19:00



Bookmark and Share


  Valpskott
Det här var skrivet med känsla
2006-10-02

    ej medlem längre
Oj, bra skrivet, ovanlig i ordval och uppställning, den tilltalar mig.
2005-08-01

    Teddy
Jag försökte, men mina ord räcker inte till.Vet inte vad det är som lockar mig men det är på det sättet dina ord flätas samman så att det känns som perfektion. Svart perfektion om du så vill..Tack för din gåva..
2005-07-19

    Teddy
Vet inte vad jag kan skriva för konstruktivt på denna tyvärr..Jag älskar att läsa den och den sätter sig och gror i mig..bokmärker och återkommer om jag lyckas få ur mig något fantastiskt och insiktsfullt att skriva..
2005-07-19
  > Nästa text
< Föregående

kittyheartpink
kittyheartpink