Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Siden

Sommardagarna genom den askgrå vändpunkten i livet svävade förbi. Ett äpple rött och saftigt gick inte att äta. Munnen ville inte ta tuggan. Handen kände rundheten och skalets sidenkänsla. Blundade och kände doften från det.

Steg upp och gick ut under himlens blåa solhimmel, där händerna var ensamma och oviga. Höll dem sakta i varandra för att få trygghet. Vandrade genom trädens grönhet som omslöt som en kupol.

Stannade vid strandens klippor. Där vågorna sakta och lugnt tog emot solens värme. Gav även värme inom mitt hjärtats tystnad som ville följa de varma vågorna. Lät tankarna vaggas av vågorna och värmas.

Stannade länge, tills solen försvann bakom havet i sin rosa natt. Värmen omslöt min kropp ännu och havets dofter fanns bland vågorna. Jag ville stanna för evigt. Just här…..




Prosa (Novell) av madigan
Läst 486 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-15 22:18



Bookmark and Share


  stefan.g
Go text.........!
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

madigan
madigan