Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt var tillåtet, allt kunde släppas

 

Så träffade jag Gud
och hon dubbade mig
till sin ädlaste riddare
Jag fick en rustning av stål

Jag drog ut
för att kämpa för kampen
för att fördöma de fördömda
utan fördomar

Jag erkände och bekämpade
ville bli fri likt min Gud

Kampen gjorde mitt hjärta trött
miste sin förmåga att förälska sig

Så en dag såg jag
att fåren var större än Mercedes
att timmer var varmare än betong
att jag var friare än hon

Så berörde mig orden
Kampen om fördomar borta
Förstod att Gud var större än hon
Allt var tillåtet, allt kunde släppas

 

 

 




Övriga genrer av Mona*
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-16 23:33



Bookmark and Share


  Hannadraken
Jättefin text. bitar av den fullständigt bedårande:

"Kampen gjorde mitt hjärta trött
miste sin förmåga att förälska sig"

får mitt hjärta att klinga till. Jobba vidare på den här texten. fyll ut den lite. det kan bli en av dina absolut bästa. Hos mig får du ett bokmärke.
2008-08-19

  * Ammi *
Ja och du vann!
grattis
2008-08-17

  korpfjäder
Känns bra det här. Att styrkan inte är betong och yttre ting. Och att det går att släppa taget.... allt är tillåtet. Just så.
2008-08-17

    glasa VIP
hela dikten är
ÄR
sådant ÄR
som berör
ÄVEN OM JAG INTE ALLT FÖRSTÅR
ordagrannheten behövs mig ej

raden;
"att timmer var varmare än betong"

rent själsligt
rent skönhetsligt
rent i styrkan mjuk
KNOCKADE MIG ~~~ UNDERBART
2008-08-17

  Lena Krantz VIP
Jag blev också väldigt berörd av denna fina dikt! Den är så stark på något vis!

Tja hm, visst är det två gudar men det kanske bara är apekter av samma eller? *ler lite förvirrat*
2008-08-17

  noname_realmind
Den här berör mig på ett märkligtstarkt sätt... tycker mycket om den. Men en sak jag förstår inte riktigt: fanns där två gudar?

Skön befrielsekänsla på slutet!

*bokmärkt*
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Mona*
Mona*