Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
zu meine vater


tema: minne

solnedgång över costa rica
pappa i skuggan
av ingenting

hans leende och med ens
jag kan förstå
vad det var du såg där
en gång för länge sedan

vi måste samla våra tankar
för att inte rivas sönder
när vi rotar i flyttkartonger
och minnen glömda
samla oss

leenden bakom svunna fotografier
den äkta varan för länge sedan
till mor på mors dag
till dig för jag tycker om dig
grattis det blev en flicka
en pojke
en flicka

de där vackra dragen
de fanns där hela tiden
jag ser dem först nu
när de som bar dem
är borta

solnedgång
soluppgång
solnedgång
leva

leva


gränsen är fingervarm
rumstempererad

mamma snarkar
peruken på

de där lådorna
med allt som var
de står alltjämt kvar

imorgon är en annan dag
solnedgång över costa rica
jag ska minnas bilden
den är vacker
den är då




Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 498 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-08-17 00:08



Bookmark and Share


  katt.inc
En fin dikt och du förmedlar känslorna så bra och hur det är att plocka i gamla minnen, tankarna vandrar iväg av sig själv och man minns både bra och dåliga saker. Liksom mina tankar vandrar iväg av sig själva här, när jag läser din dikt. Den här dikten är lugnare i sitt tempo än de flesta andra dikter jag läst av dig, lite dovare och det känns fint. Tack för en fin dikt.
2008-08-17

  isidore
inledningen är äckligt vacker.
2008-08-17

    Nicklas VIP
Jag må vara ganska dragen, men fan, detta var suveränt!!!
2008-08-17

  Frederick
lika grymt som vanligt.
2008-08-17

  Havanna
Fint skrivet!
2008-08-17

  Quasimodo
Fint och vemodigt till minnen för det som var !!
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP