Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natur

 

Inuti de

vid de

sumpluktande gölarna

bevittnade det mörka vattnet 

sjudande, sprattlande av yngel

och vildhet i symbiosens kräldjursdans 

hela natten genom kulna landskap

det ljus som bestod

var detta tidiga gröndunkel

alltså; någonstans där minnet av grönt

möter den kolsvarta verkligheten

likväl ett älskvärt riktmärke 

gentemot de obebyggda nejdernas kuliss,

källan till grönskimret ville inte gör sig känd

för sökande blickar, det fanns bara där

som ett förtrollat dis, behagligt 

som den stigande dimman

över jordåkern kring morgonen,

trösterikt ljum

som en molnslöja över stark sommarsol. 




Fri vers av isidore
Läst 591 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-08-18 00:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här skulle jag vilja att du gör något mer med.
2011-11-13

    Zola
Fritz, du behärskar snart all poesi, och med vilken unik glöd sen.
2008-08-20

    ej medlem längre
Av någon anledning kommer jag att tänka på H P Lovecraft - och det måste ju vara bra!
2008-08-18

  J A Nicander
SKapar vackra bilder vid läsning!
2008-08-18

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!
2008-08-18

  Mats Henricson
Mycket tilltalande "naturmålning" , kan, nästan, se det framför sig !
2008-08-18

  Tess the mess
en lösryckt bortomjordisk bild. mycket bra gestaltat.
2008-08-18

  Elaine.S VIP
Skimrande skimmer över ord som svävar,sanslöst vackert...och naturligt
2008-08-18

    Trast
Får mig att tänka på romanen "Paludes" av André Gide.
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore