Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det stilla regn



Så viskar mig det stilla regn
gråt du lilla männskobarn
gråt din stora ensamhet
rädslorna som ingen vet
all den ängslan utan namn
gråt den gråt den i min famn

så viskar mig det stilla regn
dagningen mot aftonen
viskar bortom skymningen
min vilsna själ till ro














Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 613 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2008-08-20 12:39



Bookmark and Share


  Thommy
Mycket vackert med poetisk naturmystik.
2008-09-24

  Marita Walldén
Jag har varit på begravning idag och detta är den första dikten jag läst . Min 45-åriga kusin som gått bort. :(
.... gråt lilla människobarn....
Det stämde så bra in på min dag med regn, gråt och vilsenhet.
Så vackert och berörande du skriver.
2008-08-22

  devilsangel
Blir djupt berörd här...underbart skrivet..sparar
2008-08-21

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert och fullt av tröst,
tillägnat ett litet männskobarn.
Applåderar!
2008-08-21

    sunnanvind
Underbart...den känns i hela mig! Vill nästan gråta då jag läser...Jag kan inte låta stanna här utan tar med mig den till min sida..*bokmärke* alltså!
2008-08-21

  Carola Zettergren
Mycket vacker,varm och trösterik!!!Applåder och bokmärke!
2008-08-21

  Lena Krantz VIP
Oj oj....ett litet mästerverk må jag säga!
2008-08-20

  rebecca d
dagningen mot aftonen
viskar bortom skymningen


mycket fint!
2008-08-20

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbart trösterika ord.
Fin stämning.
2008-08-20

  Lilla My* VIP
Tröst o napp o klapp o nuttefilt:)...ja det är skönt med ett stilla regn till tröst!! Vackert vännen!!
2008-08-20

  papessa
Underbar rogivande läsning
2008-08-20

  Yvonne
Betagande vackert! Helt enkelt ljuvlig att läsa, så trösterik. Applåd.
2008-08-20

  Ilona _L
En riktigt fin tröstedikt!
2008-08-20

  ßluie VIP
Fin och trösterik. Även jag tänker på klassisk, de stora. Ferlinkänsla - Absolut! Toppen!
2008-08-20

  Sandvargen
Jag log nöjt medan jag läste. Vackert.
2008-08-20

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Gillar start, har drag av de stora som Larz nämnde. Bokmärker! Hälsar vännen Fredrik
2008-08-20

    Lars Gullberg
Det här är ju ett mästerverk

lite Dan Andersson, lite Ferlin..Vilhelm Moberg

alltså gammal genuin stil

Underbart, bokmärkes

// Lars
2008-08-20

  aol
så gripande betagande bev så rörd så vemodigt vackert skaldat
2008-08-20

    wildrosen
Rörande och vacker poesi
2008-08-20

    Maria Malm
Vacker i sin stillsamhet.
2008-08-20

  friheten
Njuter av vraje rad. Helt underbar Bodil!
2008-08-20

  Maria Zena Viklund
så underbart vackert skrivet!
2008-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg