Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(o)sanningar

Det är som om sanningarna är olika
beroende på vilka ord man använder
vilka öron man lyssnar med.

Man kan ljuga genom att tala
sanning, också.

Man kan dölja sina intentioner
i andra sanningar
så att den ursprungliga
ej uppenbaras
Likväl finns den där
som en del av allt det
som ingen begriper sig på ändå.

Är du det organiska,
eller något utanför det
som styr?
Som en ägare av en maskin
man fått till utlåns.

Som om!
Som om allt igenplockande av visa
endast vore en teori.
Omedvetet, för vårt medvetande,
gör vår hjärna besluten åt oss.

Din hjärna vet det du tror dig veta
upp till sju gånger snabbare än du själv.




Fri vers av Mirela K.
Läst 245 gånger
Publicerad 2008-08-22 16:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det klassiska exemplet är ju de falska profeterna, villolärarna, som inympar sanning i sin villfarelse för att få den senare att framstå som trovärdig. Tyvärr har de lyckats lura många. Vilket Jesus förutsade.
Bibeln talar om en person som kastar in surdeg i det som skall bli ett bakverk. Lite surdeg syrar hela degen.

Motivet avgör.

Men sanning och ärlighet varar alltid längst.
2008-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Mirela K.
Mirela K.