Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljud och människa

Musiken stängdes av ett ögonblick
(nej, varför denna lögn)
Musiken glömdes bort ett ögonblick
och det subjektiva seendet sköljdes bort
- även om det säkerligen ändå var där
som en av rösterna i huvudet

Sinnena uppfylldes
av den snurrande, förblindande
Tystnaden
Det enda ljudet var det av rörelse

En omtöcknad själ
som inser sina handlingars
betydelse
är det som vunnes
Det är lövs prasslande
fötters kontakt med mark
regns smattrande
som viskar om ett nytt perspektiv

Aldrig är man allena
ens i de ensligaste stämningar
Det räcker att se det gröna
eller det blå, hellre det blå
i ögonen, ur ögonvrån

aldrig vitt
aldrig svart




Fri vers av Mirela K.
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-15 17:48



Bookmark and Share


  frig
jag tyckte om den här. Formuleringar som flyter vackert och det känns verkligen som en bra idé att hellre se det blå.
2008-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Mirela K.
Mirela K.