Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad kom först – hönan eller ägget??

Jag undrar vad Guds mamma tyckte
när hon för första gången höll sin lilla son
Gud Fader den Allsmäktige
i sina armar

Jag undrar om hon såg på honom som sin son,
en skrikande liten baby
som hon älskade
och respekterade
Eller om hon såg "Gudarnas Gud",
ett ansvar
och en börda
då hon tittade ner
på knytet i sin famn

Jag undrar om Gud var lycklig när han växte upp
Jag undrar om han hade några lekkamrater

Var han ensam?
Eller lekte han med änglarna
i sandlådan?

Jag undrar vad Guds mamma tänkte
När Gud började leka med sina fantastiska krafter
och skapade jorden
och människorna

Trodde hon att det bara var en söt liten fas?
Som Gud nog snart skulle växa ur
om si sådär ett par miljoner år
Eller tänkte hon på de små skapelserna
som husdjur
att kela och leka med?

Jag undrar vad Guds mamma sedan tyckte,
när Gud berättade att han skulle bli far!

Jag undrar om hon blev glad
och gratulerade sin son

Eller om hon blev förundrar
eller till och med arg
över valet av mamma
till det barn som skulle bli hennes lille sonson

Jag undrar om hon skällde ut Gud
för att han valt en förlovad ung kvinna till moder
Åt det barn
som skulle bli "Guds son"

Jag undrar vad Guds kära moder sedan tänkte på
när mamman till hennes barnbarn
tog en annan man att älska
än hennes egen son,
Gud den allsmäktige
Fader till det barn
som den unga kvinnan bar inom sig

Jag undrar
vad Guds mor sa
när hon för första gången mötte Jesus
där uppe i himlen

Jag undrar
om hon accepterade honom
eller sköt bort honom
på grund av hans ursprung och bakgrund


Jag undrar
om gud ens hade en moder



Vad kom först,
Hönan
eller ägget??




Fri vers av Knasboll
Läst 569 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-23 11:39



Bookmark and Share


  stefan.g
Skönt inlägg! Fantasin är det inget fel på. Blev glad över att läsa texten. Tack för läsningen.
2008-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Knasboll