Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Humla I Sin Dröm

Min dröm,

växa upp i en

dröm

leva i en dröm.

Suset från träden

surret

bruset från

tv:n

den som aldrig funkar

sitta mitt på den

torra

gräsmattan

titta på humlorna

som klamrar sig fast

och ljuden

ån som är så kall

att den värker

 

min dröm

en dröm,

trastar i vinbären.

Vinbären,

vinbärssaft och trolsk skog

jag håller av all min kraft

fast

vid någonting jag vet

kommer gå förlorat.

Ett paradis

Mina Saligas Ängder

där jag

vandrar.

Ut och in klättrar humlan

klumpigt

stretigt 

letar nektar

från rosorna

som är rosa,

bredvid det skeva bordet

som är blått

som mörk himmel

 

likadant med mig som med

humlan.

Fram och tillbaks

och

huruvida jag tänker stanna kvar

i min dröm

eller svika

det får ödet

visa 

 

Men

så länge jag kan

så länge jag vill

vågar

tänker jag

minsann

leva här,

 

Som En Humla I Sin Dröm




Fri vers av ooskar
Läst 701 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-24 00:45



Bookmark and Share


    En Liten Poet
Jag läste den här igen idag
Insåg hur mycket jag älskar det stället!
Ån som är så kall att den värker. Och den heter ju Värkeån (eller Verkeån) så den gör ju rätt för sig.
2009-11-02

    ej medlem längre
vackert
2008-08-30

    En Liten Poet
Jag antar på något sätt att den handlar om Brösarp på ett plan, vår sommarräddning!
Verkligen älskvärd text tycker jag!
2008-08-24
  > Nästa text
< Föregående

ooskar