Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam är stark

Den ”starke” som lider svårt
Ser sitt tillstånd med kyla.
Den ”friska” människan omger
Sig med lögnaktiga illusioner
Som orsakar trista bittra ord som;
”Gud varför har du övergivit mig”.
Där blev himmelens konung
Av med fåfängan i hans liv.
Där blev hans värsta pinnande.
När klar över sig själv blev han
Som Don Quijote på dödsbädden
Som insåg sig vara galen att motstå evidensen
Klokheten högsta punkt är vid döds stund
Dårarnas triumf
Och Människan hänger
På tredje korset på berget.
Namnlös och med; Vetandet.


Jean-Raoul
2008




Fri vers av Jean-Raoul de Marcenac
Läst 519 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-24 09:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jean-Raoul de Marcenac
Jean-Raoul de Marcenac