Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blod


Blod av mitt blod
Som dömer mig så hårt
För mina ord klingar
Och bränner som eld.

Lyda vill jag ej
Ej följa tysta blickar.

Jag är ni-
Som delar
Dessa brännjärn och svidande eld.
Ej slåss jag för ett privat Öde
Men mot nöd och skam.


Så hör hur lågorna sjunger
I mina ord som ber
Vakna! Blod av mitt blod; Broder
Mina ord är blommor som vissnar
Vattna dessa fröen
Tar hand om de, väl

Jean-Raoul de Marcenac




Fri vers av Jean-Raoul de Marcenac
Läst 505 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-08-26 07:44



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
älskar sådan här poesi!
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Jean-Raoul de Marcenac
Jean-Raoul de Marcenac