Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden är svart av kall och vit av lust



Jag har seglat klart i de mörka vattnen
Och vandrar under mördande sol
Där den brinnande himmelens låga
Smälter min själ ur min kropp i evig plåga
Då, omkring mig dina steg jag hör
Låt mig känna smärtan som livet ändå gör
När jag till slut inget längre känner
Infinn dig, älskade livets syster
När Du med kärlek och tröst skall
Fria mig från livets eld med levnadskall
Nå, jag känner åter igen dina vita händer
Som till slut min själ till eviga valsen bjuder
Med makfulla steg till mötande öden
Skall vi segra över livet ô älskade syster; Döden

Jean-Raoul




Fri vers av Jean-Raoul de Marcenac
Läst 429 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-24 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jean-Raoul de Marcenac
Jean-Raoul de Marcenac