Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets pussel


Livet är ett invecklat pussel
med ofantligt många, svarta helvetesbitar
Så lika varandra och olika
Så svåra att foga samman

Är säker på att
åtskilliga bitar saknas
Är säker på att ögonen emellanåt, i alla fall låtsas
vara blinda, de vill nämligen inte se mer

men tålmodigt försöker jag
Söker bland alla olikformade efter
bitar som kan passa, samtidigt som någon viskar i mitt öra
att det aldrig kommer att lösas, pusslet alltså

Kan möjligtvis finna några få som eventuellt, nästan
går att pressa samman, om jag har lite tur men det brukar jag aldrig ha...

Används tillräckligt mycket våld kanske bitarna håller ihop??

En kort stund

Sen går a l l t sönder




Fri vers av Rasmuslina
Läst 407 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-25 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rasmuslina
Rasmuslina

Mina favoriter
Önskeverklighet