Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sensommarregn

Regndroppars skimrande transcendenta väsen

fäller sin ridå över landskapets gråa horisont.

Mjukt det inbäddar

ängar, hagar och milsvida skogar

och ger dem en mildrande attityd

utsuddande närhet.

Ansiktet känner den svalkande vätan

av duggregn som faller

förebådande -

höstens kalla vindsymfoni

som skall släcka gräsets klorofyll -

ge träden brandgula segel -

men än är vätan varlig.




Fri vers av Ove Arfwedsson
Läst 348 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-26 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson