Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige tur och retur



Genom dragna linjer böjer sig tiden inför upplevelsen av en evighet.
Något som aldrig kan förklaras för den som aldrig varit där.

Långt ovanför ångorna seglade jag, dit inga blickar kunde nå. Dånet, det som skrek om att någon var på väg mot förändring borde ha skavt, borde ha skakat sönder, borde graverat nya kartor i granit, borde gjutit all tro, allt tvivel, allt hat till det tyngsta av alla ankare som skulle sänkas till botten vid min återkomst, men kring landningsbanan stod kulissen fortfarande kvar, gäspande i utsliten uniform.
Sverige var sig likt, Sverige stod stilla, Sverige var tyst, Sverige var kallt.

Trots att tiden böjt sig inför upplevelsen av en evighet fanns det inget nytt att beskåda. När jag åter satte fötterna mot marken igen var det bara mitt inre som hade förändrats, och det var bara jag som kunde förstå.




Fri vers av Askes
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-27 16:28



Bookmark and Share


  Simmerskan
du omfamnar något mer än att återvända, du tar orden och skapar talande fragment av minnen, som ett pussel man en gång glömt men plötsligt påminns om. Du formar känslan av ensamhet där man står med tickande inre och en oförståelse man inte kommer över. Vilken kanontext!
2008-09-13

  tatjana
Jättesnyggt skrivet!

Roligt att ha dig tillbaks :)
2008-08-27

    Nattviol
så är det
att återvända...
du fångar känslan väl!!

man har förändrats, kanske
lite omärkligt till en början,
men ändå finns det där!

välkommen tillbaka!
; )
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Askes