Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betongsugga

Jag satt på bussen
en regnvåt morgon
Grått, mellanblått och beige
kändes det inuti
Jag önskade
att jag någon gång
i mitt liv
hade varit
likt en ballong
en färgglad
till brädden heliumfylld
underbart rundad ballong
En sådan
någon har tappat
taget om och
som stiger sakta
men beslutsamt
uppåt, uppåt, uppåt
mot solen
och vidare äventyr
Jag satt på bussen
en regnvåt morgon
och insåg
att jag är
en betongsugga
Grå, tung och osynlig
Litegrann i vägen
sådär som betongsuggor är
Grå, mellanblå, beige
var jag inuti
och jag undrade
vart regnbågen
hade tagit vägen




Övriga genrer av Some One
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-27 21:55



Bookmark and Share


  Malin Magnusson
lagom melnkolisk
igenkännande
du fångar, grabbar tag
vare sig man vill eller ej
2008-08-27

  Il poeta della luna
Riktigt riktigt riktigt bra text!!
Gillar dina ordval som ger en precis känsla och en känsla av nytt och fräscht, och jag gillar!
Gillar extra
"en betongsugga
Grå, tung och osynlig
Litegrann i vägen"
- !!
Du är en ordpoet, och texten är stark!
Enastående!
*applåder*

Månpoeten [läs gärna någon av mina senaste]
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Some One