Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omistliga Natt


Äntligt äntligt nåd
sorgedag till vila
försonande varm
i tystnaden sluten

äntligt äntligt natt
segersäll omistlig
lägrar vid min härd
smärtans klinga bruten

Bs-08




























Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 453 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-08-29 20:49



Bookmark and Share


  Yvonne
Högstämd dikt. Du har verkligen bredd i din poesi. Stor applåd.
2008-09-04

  Kristina Wallbing
Mycket vackert! Känns som en gammal vacker psalm sjungen i många kyrkor, väl beprövad och trösterik!
2008-08-31

  Erik L
Lika väl skrivet som alltid från din penna - även om denna i min läsning hade lite annan klang än vad jag är van att läsa. Kanske är det för att du inte var så frekvent i rimmen som annars. Du visar således bredd i skrivandet vilket är värd en larmande applåd.
2008-08-31

    Maria Malm
Ett språkbruk som faller mig i smaken och förmedlar mycket känsla.
2008-08-31

  Mr Lindemann VIP
Så hälsar jag på dig igen
det har gått ett par månader sedan sist
Super in dina ord här
Det smakar krispigt och lite strävt
men med en jämn sötma
En fröjd gör gommen blir det även
När krocken med halsmandlarna är överstökad
så sätter det sig fint i magtrakten
Gott så!
2008-08-30

    Saulus
Som vanligt god takt och ton, och genomtänkt.
2008-08-30

  Leva Livet
En pärla från din penna... Dessa dagar som får sitt barmhärtliga slut i nattens vila... Vackert och vemodigt.
2008-08-30

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jag får en känsla av
att du levt ett annat liv
innan det här.
Det är något med ditt
språk och formulering
Underbart poetat
2008-08-30

  Maria Zena Viklund
åh vilken fantastiskt vacker dikt du skapat här jag applåderar och bokmärker!
2008-08-29

    JJ VIP
En vacker om än lite mörk dikt där smärtan känns! Väldigt fint språk och fint skriven! Mvh. JJ.
2008-08-29

  RogerIvan
Jo,,, Det är ju inte alltid lätt att leva.
Men natten kommer till oss alla.
Efter varje dag.
Nattvilar vi oss till varje ny dag?
Eller?
Tröttar vi oss till varje nattvila?
2008-08-29

  friheten
Väldig fin!!!
2008-08-29

  aol
vacker trösterik berörande så fint skaldat
2008-08-29

  KristinaE
spännande läsning 'smärtans klinga bruten' .. vacker!
2008-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg