Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstnären Astrid Bärndal skapade bilden © Publicerad med tillstånd. haiku, senryu och tanka


augusti 08 samling (urval)


äpplens kulörta
lyktor signalerar

mogen ålder

alla dessa steg
i trappor, på vägar

leder någonstans

*
höstens förlovning
bereder naturen för
vinterns äktenskap

*
dessa eviga
kompromisser, skurar
halva köksgolvet

*
månadens måne
suger sömnen ur skallen

bakar sin bulle

*
skär gamla pipor
vid Themsens torrlagda strand

formar till smycken

*
efter hällregnet
vattensamlingar speglar
träden och himlen

**
vattenpuss
speglar
himlen

*
tummarna gnider
längs med ryggradens kotor

hand gör huden mjuk

*
den blinde mannen
stämde aulans flygel

till fulländad klang

*
i mardrömmen finns
stället där alla pratar

men ingen lyssnar

*
på logen bland folk
lät hon spetstrosor tala

före dans till döds

*
åh smaskens, sa
pojken och stampade mitt
i vattenpölen

*
svalor flyger högt
i väntan på att någon

slår på stämgaffeln

*
elaka rykten
säger att bunkrarna var
oanvändbara

krutröken från skotthålen
gasade eget manskap

*
på golvets kakel
hennes svarta hårstrå

i en slagen knut

*
hon kan den konsten
att berätta om kärlek

i ny och nedan

*
visst är de vackra
de gula slingorna i
björkens kalufs




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-08-31 10:27



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för denna läseresa om och i livet. Denna gång klarar jag inte att välja bara en favorit så det får bli två.

äpplens kulörta
lyktor signalerar

mogen ålder

alla dessa steg
i trappor, på vägar

leder någonstans


månadens måne
suger sömnen ur skallen

bakar sin bulle

Eva
2009-02-15

    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket läsvärt. Applåderar!!

Fastnar särskilt för dessa:

"alla dessa steg
i trappor, på vägar

leder någonstans"

och

"dessa eviga
kompromisser, skurar
halva köksgolvet"
2008-09-13

  Bjarne Nordbö
Som en gudtjänst i sig denna Söndagsmorgon. Tack.
2008-08-31

  Maria Zena Viklund
tycker om när du samlar ihop dina haiku, de står sig starkare tillsammans, sparar!
2008-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP