Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

denna text lever sig själv och ändras efterhand.




Snälla någon.. Ge mig; asfaltspoesi

 


 

riktigt asfalt

stenhård betong

vridslagna spikar och syravittrade balkar

raserade stockar och skriande fönsterbleck

falna tapeter och grönmossiga, halkande, plåttak

 

regn

tunnelbana

fotsteg

 

släntrar

spegelblankt

i rödljusa pölar

 

händerna i fickor

kallt

fryser

 

allt lever

sig skilt

igen

 

-

 

tittar upp

" krona eller klave ? "

kastar

och låter slanten

singla förbi

ner

mellan brunnens galler

 

* plopp *

 

hördes det

och jag log

 

 

 

 




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 449 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-09-01 19:26



Bookmark and Share


  Membran
mycket mycket bra. längtar nästan lite efter att själv vara närvarande. just där.
2009-03-21

    Glittra G
mm, jag gillar den här ... bättre än kylskåpspoesi ;). Bra detaljer.
2008-09-04

  sistermoon
*plopp* säger du, jag säger - detta är höstlängtan .....
2008-09-02

  Night Soul Woman
Vattendroppens ljud
En gyllene trädskugga
Barnets skratt ekar!

*Yes!*

Haiku svit :)
2008-09-01

  Night Soul Woman
I önskebrunnen
Röda moln bakom stjärnor
Trädets speglingen
2008-09-01

  aPorcupine
Det här är inte bara ord som bildar poesi. Det här är poesi som lever.
2008-09-01

  Hannadraken
brand under asfaltsbilen
vältra ånga vält



: )
2008-09-01

  J A Nicander
Häftig associationskedja med rikligt utbud av ordval och ordlekar som verkligen kryddar innehållet och helheten.
2008-09-01

  DanSan
*****************************

Ensamma och ödesmättade rader som
ringlar fint fram i poetiska fotspår

*APPLÅDER*

*****************************
2008-09-01

  Night Soul Woman
*leeer*
Underbart skrivet!
*applåd*
2008-09-01

  Night Soul Woman
Brinnande asfalt
Sten och metall förenas
JordBlomman slår ut

Taaack för inspirationen:)

*haiku:)*
2008-09-01
  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#