Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstider har även livet...


Till sommaren med kärlek

 

den här sommaren fick ingen riktig chans
jag lät den inte blomma
förlåt mig sommaren och kom tillbaka
när du vilat vinter

jag ska bära ut krukorna med oleander på trappan
och när magnolian blommar ska jag ha fest
jag ska cykla på gamla banvallen
och simma ute vid berget

var inte ledsen sommaren ifall jag försummat dig
gråt inte
det var inte menat mot dig i alla fall
jag var bara lite trött och du var regnig

nästa gång sommaren när du kommer
ska vi vara unga och vid gott mod
och det ska vara kärlek i varenda bärbuske
vart grässtrå och varje liten sten

jag saknar dig redan fast du ännu dröjer kvar
det var så mycket som blev för sent
förstår du sommaren att jag ville mer?
men gå nu
det är dags





 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 229 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-01 22:46



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Så vackert beskrivet vemod... En Annan Gång ska allt bli bättre - när både jag och allt annat är mer som vi borde... Människan är offer för sina föreställningar, det går igen hela tiden... Men om den grå vardagen hotas, börjar vi tillåta oss uppskatta den. Om livet hotas...
Fint grepp att ha en dialog med vännen sommaren...
2008-09-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag får lov att säga att jag upplever denna som en gullig dikt från en person med ett mjukt hjärta.

För övrigt konstaterar jag att detta är det bokslut jag tvingas göra varje sensommar.
2008-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger