Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tycka om, är missanpassat

 

De sa att jag var dum

för att jag inte håller med om, att alla lärare är knäppa

och inte var som andra

därför att jag till och med tyckte om några.

 

Gällde förresten alla poliser också.

 

De sa att jag var naiv

för att jag inte trodde att alla zigenare var tjuvar,

och att jag var konstig

för att jag träffat zigenare som jag gillar.

 

Gällde förresten alla polacker också.

 

De sa att jag var trög

för att jag inte fattade att alla politiker är idioter,

och att jag var blind

som påstod att jag träffat politiker som var trevliga.

 

Gällde förresten alla myndighetsanställda också

 

De sa att jag var lättlurad

för att jag inte trodde på att alla tjejer var villiga,

och att jag en looser

som ville behandla kvinnor med respekt.

 

Gällde förresten alla homosexuella också.

 

De sa att jag var en förrädare

för att jag inte ville mura in invandrarna i förorterna,

och att jag inte lyssnade på argument

som trodde att det fanns bra muslimer.

 

Gällde förresten alla skåningar också.

 

De sa att jag var värst av alla

för att mitt hjärta dunkar rytmiska slag för dig,

och att jag inte passar in

för att de vackraste känslor jag någonsin haft är digkärlek.

 

Gällde föresten alla tårar också.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-02 10:05



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
visst vore det vackert om fler människor vore just så.... Mycket tänkvärd dikt.
2008-09-16

  Kristina Wallbing
Mycket bra skrivet om att inte fördöma! Välskrivet!!
2008-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf