Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiskelycka?

 

I kanoten om kvällen
fiskar med mitt största drag

Så slår den där i vassen
den största jag sett
jag vill ha den
hela jag vill ha den

Kastar i min krok
så nära jag vågar

Den är där
nafsar på mitt agn

Samtidigt som den gapar för att ta agnet
slänger jag mig ur kanoten
ner i det iskalla vattnet

Fisken försvinner

Jag fryser till is
hjärtat skrumpnar

Med stelfusna leder häver jag mig
tillbaka i båten igen.

Jag lider för min ofångade fisk
undrar hur jag ska agna nästa gång

Allt jag ville ha

Får rådet att satsa på ett mindre drag
en mindre fisk
För att lättare få upp den i kanoten

 

Ser ner i min fiskelåda och tänker

 


att vattnet nog

är lika kallt ändå

 

 




Övriga genrer av Mona*
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-03 09:26



Bookmark and Share


  fågel grå
Jättebra fiskehistoria.
( jag brukar inte lyckas bättre..)
2008-09-11

    Bodil Sandberg
oj så det kan bli...men när man fiskar blir man ju så ivrig..hoppas på bättre fiskelycka för dig nästa gång!kramis
2008-09-04

  * Ammi *
Men vännen, inte jaga de stora fiskarna!!
klart att dom nafsar!!
Agna med något nytt, och inte så uppenbart ..
kram
2008-09-04

  korpfjäder
Men du ska ju inte hoppa i vattnet för att dra upp fisken... man kan ha en håv.
Rolig text det här med ett djup... (nu var jag ju nästan rolig jag också)
2008-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Mona*
Mona*