Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tundran ligger fri

Tundran ligger så fri
vid skogens mark
Kall är mossans täcke
Frusna är lavarna

Kan bryofyterna dansa
när de inte har rötter
eller förstår sig på världen
Kryptogamernas rike

Livsvarigt står de sida vid sida
Även om de fryser, står de kvar
Svajar i vinden på tundran
Stammen upprätt, bladen vajande









Fri vers av bluesatin
Läst 462 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-10 01:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Är de släkt med saprofyterna?
2008-09-10
  > Nästa text
< Föregående

bluesatin
bluesatin