Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

67. Min ende son

På en dammig landsväg
kommer ett begravningståg
Sorgen är gränslös
En ensam mor har mist sin ende son
Döden står på jorden
med sådan smärta

Då kommer Jesus
fylld med himmelsk kärlek
Han kan inte se moderns tårar
Han säger, Gråt inte
Sedan går Han fram och rör vid kistan
och säger, Stå upp
Döden är besegrad
Jesus är uppståndelsen och livet

Jesus, lär oss mogna i denna smärta
i dessa tårar
i de klagande ropen, aldrig mer
aldrig mer får jag se min son
Låt oss ställa oss mitt i smärtan
och ropa in livet
tro bortom allt förnuft
spana i natten efter ljuset
känna livets pulsslag

Döden skall inte tvinga oss
till evig gråt och tystnad
Låt oss göra som Jesus
räcka ut en hand till
beröring





Fri vers av Maria T
Läst 615 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-09-07 12:42



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert skrivit, låt oss göra
som Jesus, så kan vi kanske hoppas
på en bättre värld
2009-10-04

  aol
så ska man görainnerligt bra skriftat
2009-10-03

  friheten
En bra text, en sträckande hand mot dem sorgeande.
2008-09-20

  Bibbi VIP
Ja, "låt oss göra som Jesus"
2008-09-19

  Lia-Lej
Återigen är det en textrad som river sig lös och berör mitt innersta;"Låt oss ställa oss mitt i smärtan och ropa in livet" Vilken uppmaning, vilken utmaning!!Suvveränt!
2008-09-19

  mare VIP
..fina rader...tänkvärd text, och att räcka ut en hand.....fint...
2008-09-08

  Junia VIP
Stort tack för läsningen! Applåd...och bokmärke...
2008-09-07

  Smurfan
Tack för en fin text!
Denna söndagen är texten
i kyrkan, döden och livet..
Gillar, applåd :)
Kristi Frid
2008-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T