Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Senryu på temat kackerlackor.. i tre olika delar


Kackelacksyu


I.
en sanning kryper
minsann alltid fram, lyder
kackerlackslagen

kackerlacksmoral:
avsaknaden av ryggrad
är enbart en dygd

en kackerlackas
mål i livet är att dö
utan att dödas


II.
huset sover lugnt
kackerlackan kicki ska
snart gå på en fest

ägaren har gått
spejaren basunerar:
kackerlackskalas

krälandes kommer
kicki kaxigt kacklande
kring kvällens kalas


III.
krig, svält, kärnvapen
det enda jag fruktar är
att hamna på rygg

vi erövrar allt
vad tjänar väl underverk
allt blir ändå vårt

vi lever kort tid
men föder så många fler
vi är eviga




Bunden vers (Haiku) av Herr Ångest
Läst 306 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-08 00:35



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Hur jäkla bra som helst! Gillar allihopa!

Har en favorit...haha men det är väl ingen överraskning vilken det var antar jag? *S*

"krig, svält, kärnvapen
det enda jag fruktar är
att hamna på rygg"

En väldigt applicerbar liten haiku! Snyggt!
2008-09-28

  genni VIP
Kackerlackor är det värsta jag vet, och de förökar sig alldeles för ofta!!!! Ovanlig text det här, men bra skrivet!
2008-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest