Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det omöjligas konst

en humla vet nog ingenting om aerodynamik
den lyger fast det sägs att den ej kan
så lyckligt omedveten om lagar för fysik
den frågar ej om människornas vetenskap är sann

och fåglarna de flyttar mellan skilda kontinenter
och hittar samma bo vartenda år
men hur de navigerar över havets gradienter
det är för mig en gåta nåt jag inte alls förstår

att vandra genom mörkret men ej låta det förfära
att trots all smärta finna sinnesfrid
att blåsa under lågan men ej låta den förtära
att fånga ögonblicken i flödet utav tid

vi söker oavbrutet efter färdvägar att vandra
och önskar det vi tror oss kunna få
men avstår från att önska allt det onåbara andra
kanske är det bara därför det är så svårt att nå

det omöjligas konst
men ändå
det enda som är möjligt




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Anders P VIP
Läst 268 gånger
Publicerad 2005-07-27 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP