Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Helgon i svarta kappor

Jag ser helgon i svarta kappor
En regnig Tisdag i September

De ler emot mig
Självsäkert och lockande
Jag borde följa med.



Märkta är deras händer och halsar
Armar och ryggar

Sanning och Rättvisa
Veritas et Aequitas.


~*~


Regnet fortsätter falla.
Himlen är grå.
Ylletyget i kapporna är strävt emot min hud
då de innesluter mig i
sina varma famnar.

Finner inte trygghet i en hand denna gång
Utan två

Händer.
Tatuerade händer.
Veritas et Aequitas.


~*~


Vänner eller fiender?
Djävlar eller änglar?

Inte vet jag
Jag har aldrig trott på det där

...

Men jag tror på tryggheten i deras händer,
det rätta i sanningen och rättvisan.

De skyddar mig ifrån regnet liksom tankarna





Kan jag inte få behålla mina helgon då?
Veritas et Aequitas.






Fri vers av 3_miles_high
Läst 384 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-15 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

3_miles_high