Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visan



Så skrev jag en visa till lisa och tröst
när sommaren tagit farväl
en fröjdelig hoppfull och vän liten vals
att värma min stelfrusna själ

"oh härliga ljuvliga magiska höst
du kommer med glädje och frid"
så sjöng jag men låten förlupte min hals
så vresig att gode min tid

så sjöng jag min visa till lisa och tröst
men tonen blev tillgjord och vass
och värman den infann sig rakt inte alls
så usch vad den visan var kass


































Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 508 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-09-16 10:11



Bookmark and Share


  Thommy
Men den var rolig, hehe.
2008-09-24

  Yvonne
Toppenbra visa. Jag kan inte heller sjunga så att jag gör låten rättvisa, men inte gör det något. En får gör så gött en kan.
2008-09-23

  Markattan
Härligt och, som någon här under skrev, charmigt rimmat från början till slut.
2008-09-21

  aol
som en vacker vals melodi man kan sjunga och dansa till så strålande vackert bodil
2008-09-20

  Leva Livet
Chaaarming! Den lilla visan ska jag gnola på när jag väntar på hösten!
2008-09-19

    ej medlem längre
Du är då skicklig på
rim & rytm du,
och den här har en
humorton jag gillar!
2008-09-19

    © Birgitta Wäppling VIP
Känner melodin när jag läser. :)
Fin sångtext.
2008-09-18

    Madeleine Ågren (Maduska)
Haha, vilken bra sång! Finns melodi till?
2008-09-17

  Erik L
Bra skriven visa och nog kan jag också känna igen mig i känslan. Ibland blir det skrivna inte alls vad som först var planerat. Bra beskrivet!
2008-09-16

  Mikael Lövkvist
En riktigt mänsklig, charmig, och fin valsvisa tycker jag.
2008-09-16

  © anakreon VIP
Men du är ju likväl en fräsare
som når fram till hundratals läsare!
Om du nu behöver en tröst
i denna onödiga höst.
Calle
2008-09-16

  Ilona _L
Ja, sjung den i valstakt, en gång till!
Den är helt ok!
2008-09-16

  RogerIvan
Hmm. Kanske inte så tokig ändå.
Spara den, och skriv fler texter.
Så sjunger du det alternativet som känns bäst för stunden.
Tex paraply när det regnar
Utan paraply i solsken
2008-09-16

    Maria Malm
Det är inte lätt att sjunga en text, som man inte innerst inne känner för. Det blir inte äkta då. En tänkvärd text att ta till sig.
2008-09-16

  papessa
den här visan var allt annat än kass, valsmelodin känns när man läser och den värmde och gjorde mig glad och snäll....
2008-09-16

  Daniel_78 VIP
men den går ändå att dansa till
2008-09-16

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Det tycker inge jag! En valsmelodi saknas, sen kan du sjunga den... Hälsar vännen Fredrik
2008-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg