Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara så att du vet (ny verision)

 

Bara så att du vet,

jag har inte glömt bort, att jag ska glömma bort dig.

 

Inbilla dig inte, inte ens för en sekund, att jag kommit hit för att du är här.

Hade jag vetat att du var här, hade jag gjort precis som vanligt,

gått någon annanstans, eller en lång, lång omväg.

 

Då jag är ute på stan hoppas jag aldrig på att du ska dyka upp runt hörnet,

o att du ska gå fram till mig o prata, jag vill att du går en annan väg?

 

Minns inte alls dit söta leende,

att du har världens vackra ögon, den lenaste huden och den mjukaste kinden.

Inte heller kan jag komma ihåg hur det kändes då du kramade mig, smekte mig,

och höll om mig.

Varför skulle jag minnas det?

 

Fantiserar aldrig heller om hur bra det skulle bli om vi skulle bli ihop,

tänker inte på hur du är, något alls, överhuvudtaget.

Och skulle jag råka, ha en dröm en natt, om de jag aldrig fantiserar om

eller tänker på, så är det inget annat än en mardröm, bara så att du vet.

 

Tittar inte någon gång på foton av dig

och vill inte att du visar mig dit fotoalbum igen,

sittande i din soffa tätt, tätt intill varandra.

Jag har faktiskt bränt upp alla bilder av dig.

 

Varje gång det ringer i telefonen tror jag att det är någon annan än du,

och SMS, varför skulle jag vilja ha SMS från dig?

 

Tittar aldrig i inkorgen efter mail från dig, och har inte alls hundratals utkast skrivna och sparade som jag aldrig vågat skicka.

Och i inget av breven står det att jag vill prata, att jag saknar dig och absolut inte att jag älskar dig.

 

Vi passar bra, så bra som ovänner

som sådana där som gör illa varandra, som sviker löften,

ljuger och snackar skit om varandra

 

Om jag fick veta att du mådde dåligt, var ledsen eller kände dig ensam

så skulle jag inte vilja komma hem till dig och trösta, stoppa om dig och lyssna

på de hemliga problemen som du brukar berätta för mig,

och som jag aldrig avslöjat för någon.

Det är faktiskt mig man kan lita på, så de så.

 

Mår du bra?

 

Inte för att jag bryr mig,

för jag vill inte ens höra talas om dig igen.

                                                                

Bara så att du vet.

jag har inte glömt bort, att jag ska glömma bort dig.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-16 10:42



Bookmark and Share


    Blomsteräng
denna version va också grymt bra, kan läsa den om och om igen.
2008-09-16

    sunnanvind
Du ...här är du fenomenalt dålig på att ljuga! ;) Suveränt bra text!Kramen!
2008-09-16

  Kristina Wallbing
Aaoo! vad det dryper av längtan mellan dina rader! Känns vansinnigt ärligt, trots det lögnaktiga berättarjaget...
2008-09-16

  Josef Ahl
Vi passar bra, så bra som ovänner

som sådana där som gör illa varandra, som sviker löften,

ljuger och snackar skit om varandra


Perfekt !
2008-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf