Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bäst att älska någon som du inte älskar

 

För dig är det bäst att älska någon du inte älskar.

någon som inte gör dig yr

och får dig att tappa självbehärskningen.

 

Någon du ska spela ointresserad inför

och kan bete dig på ett sådant sätt att du blir attraktiv

mystisk

och svårfångad.

 

Någon som du inte tänker på jämnt

inte bryr dig om

eller får dig att gå med på vad som helst

bara för att få vara i dess närhet.

 

 

Du bör inte dyrka någon som du inte kan släppa med blicken

någon som får dig att dö av lycka för att den ler år dig

eller tror att jorden ska gå under

om du tycker att den ser sur ut emot dig.

 

Någon du inte kan verka oberörd inför

och kan bete dig på ett sådant sätt att du verkar vara en vinnare

populär

och eftertraktad.

 

Någon som du inte kan låta bli att söka reda på

höra av sig till ofta

eller får dig att få för sig

att något är på tok så fort du inte får svar på en gång.

 

 

Du bör inte behöva någon du behöver

någon som du mår bra av

och får dig bli lyckligast av alla

för då blir du bara utan och någon som alltid får se på.

 

De är det bästa råd jag kan ge till dig

som fick mig att förstå det här.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 353 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-16 11:31



Bookmark and Share


  nina DeBono
Så ofta vi gömmer oss i just sådana situationer, rädslan att bli sårad är större än modet att blotta sig. Snyggt beskrivet! // nina
2008-09-16

  Cris
Det var ett annorlunda sätt att säga det.. på.

Men.. för mig en guldstjäran.. för texten
2008-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf